Java’da Dizi Sınıfı Metotları

Java’da Dizi Sınıfı Metotları
Java'da Dizi Sınıfı Metotları
1

Java’da dizi sınıfı metotları ile dizilerde liste yapma, kopyalama, eleman atama gibi işlemleri kısa bir yol ile uygulayabilirsiniz. Tabi bu metotlara geçmeden önce dizilerin nasıl kullanıldığına veya diziler ile ilgili örneklere göz atmak isterseniz önceki yazılarımda yazdığım java’da diziler konusuna göz atabilirsiniz. Şimdi dizi sınıfı metotlarımıza geçelim.

İçindekiler

Arrays.asList Metodu

Dizilerimizi Arrays.asList() metodu ile bir liste yapısına dönüştürebiliriz.

Ekran Çıktısı

Yapmış olduğumuz örnekte oluşturduğumuz dizilerimizi asList() metodunu kullanarak liste yapısında kopyalama işlemi yapmış olduk.
 

Arrays.CopyOf Metodu

Arrays.CopyOf() metodumuz ile dizinin belirlen bir bölümünü başka bir diziye kopyalayabiliriz.

Ekran Çıktısı

Örneğimizde Arrays.copyOf metodumuz ile kopyalama örneğimizde dizimizin orijinal çıktısını yazdırdık. Daha sonra kopyalanacak alanı int[] copy = Arrays.copyOf(a, 3); şeklinde belirttik, ilk olarak parantez içerisinde a dizimizi belirttik sonrasında ise 3 ile dizimizin ilk 3 sayısının kopyalanmasını istediğimizi belirttik.
 

Arrays.copyOfRange() Metodu

Dizilerde kopyalama yönteminden bir farklısı da Arrays.copyOfRange() metodu ile kopyalama işlemi yapmaktır. Bu yöntem ile kopyalama işlemimizi, dizimizin hangi elemanından itibaren kopyalanmaya başlanacağını belirtebiliriz. Bu metodumuz ile örnek yapalım.

Ekran Çıktısı

Örneğimizde Arrays.copyOfRange() metodumuz ile kopyalama işlemimizi yaptık. Arrays.copyOfRange() metodumuz ile örneğimizde Arrays.copyOfRange(a, 2, 6); ile kopyalanacak indisleri belirttik, 2 ve 6 indisleri aralığındaki sayıları kopyalamış olduk.
 

Arrays.fill Metodu

Arrays.fill metodumuz ile dizilerimizin belirli bir bölümlerine değerler atayabiliriz. Bu metodumuz ile örnek yapalım.

Ekran Çıktısı

Yapmış olduğumuz örneğimizde Arrays.fill metodu ile dizimize veri atama işlemini yaptık. Dizimizi oluşturduktan sonra Arrays.fill(a, 1, 3, 55) şeklinde bir değer atama işlemi belirttik, bu değer atama işlemimizde a[] dizimizin içerisinden 1’den 3. indis’e kadar olan elemanlara 55 sayısını atamasını belirttik. Böylelikle dizimize eleman atamış olduk.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Yorumlar (1)

  1. Dizilerde sınıf metodlarından bahsettiniz, çok güzel bir konuya parmak bastınız. Lakin konunun bel kemiği ehemmiyetinde olan sorunun havada kaldığı inancı içerisinde yanıp tutuşan küçük bir meşaleyim. Bu sınıf metodları arasında kast sistemi var mı? Yani dededen [copy-of-range] metodu olan 2020 doğumlu bir genç şu dijital çağda halen [copy-of-range] metodu olarak mı kalacak yoksa [as-list] yahut [fill] gibi kendi iradesine dayandırdığı bir metodu seçebilecek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.